Gagnefs IF

Referat

Referat: Smedjebackens FK - Gagnefs IF

Laddade och fulla av energi anländer vi till en fin anläggning, Hagvallen, i Smedjebacken för seriepremiär. Förutsättningarna är optimala: klarblå himmel, ingen vind och lagom varmt, precis som det ska vara en försommardag i maj. Dock fanns det väl lite mer att önska av jämnheten på den ändå gröna 9-mannaplanen. Såklart är det lika för båda lagen och rättvist.

Våra tjejer öppnade i ett rasande tempo och var först på bollen i de flesta situationer under den första halvleken. Efter 17 minuters spel gav vårt hårda arbete resultat och Nellie fick en chans och placerade bollen säkert i nätmaskorna bakom målvakten. Halvtidsvila, sedan på det igen, och vi körde på även i andra halvlek och skapade många chanser samtidigt som även Smedjebacken hade ett par bra lägen. Efter en rörig situation i Smedjebackens straffområde fick Elsie läge och placerade bollen säkert i gaveln på målet och 2-0 var ett faktum. Innan detta hade vi även haft ett välproducerat anfall där Nellie avslutade, målvakten släppte mellan benen för att sedan plocka upp den bakom sig. Bakom mållinjen? Domaren dömde, vi accepterar och kämpar vidare. 2-0 och tredje halvlek.

Vi fortsätter att kämpa, spela och skapa en hel del lägen. Kanske blir vi samtidigt lite väl offensiva och öppnar upp oss bakåt. Efter 6 minuter får Smedjebacken ett frisparksläge strax utanför straffområdet. Med kraft och bra precision lyckas de reducera till 1-3 och fylls av detta med ny energi. Vi fortsätter att skapa chanser men tyvärr lyckas Smedjebacken komma bakom oss två gånger till och med bra avslut göra ytterligare två mål.

Slutresultatet blev 2-3 men med mycket positiva lärdomar för framtiden och vi var mycket mer värda än en förlust idag.